Acasa Asigurari de calatorie

Asigurari de calatorie pentru luna de miere

Momentan nu sunt oferte disponibile pentru aceasta destinatie!

Luna de miere cu destinatii in Europa

Vezi toate destinatiile in Europa

Luna de miere cu destinatii in America

Vezi toate destinatiile in America

Luna de miere cu destinatii in Asia

Vezi toate destinatiile in Asia

Luna de miere cu destinatii in Australia

Vezi toate destinatiile in Australia

Luna de miere cu destinatii in Africa

Vezi toate destinatiile in Africa

Asigurari de calatorie pentru luna de miere

Pentru ca luna voastra de miere sa se desfasoare asa cum ati planuit este nevoie ca organizarea ei sa fie riguroasa, mai ales in ceea ce priveste documentele pe care trebuie sa le aveti asupra voastra.

Desi pentru calatoriile in interioriul tarii si in statele vecine (Ungaria, Bulgaria) lucrurile sunt destul de simple, nefiind nevoie de obtinerea altor acte, atunci cand iesim din tara cu destinatia SUA, Australia, un stat ce face parte din Uniunea Europeana sau alte regiuni si continente in afara de pasaport, viza, carte de identitate, procurile necesare, printre cele mai importante documente ce trebuie sa le aveti aspra voastra sunt asigurarile de sanatate. In principal aceste asigurari medicale de calatorie in strainatate sunt de doua feluri: CEASS sau asigurari de sanatate tip Turist.


CEASS (Cardul European de Asigurari de Sanatate si Sociale) este valabil in toate tarile membre al Uniunii Europene, precum si in Elvetia. Acest card acopera cheltuielile medicale si asigura tratarea si spitalizarea turistului in institutiile medicale publice.


Asigurarea de Sanatate pentru calatorii in strainatate include o multime de alte servicii, printre care si primirea de ingrijiri medicale de urgenta atat in spitalele publice cat si in cele private, cheltuieli medicale extinse, cheltuielile cu repatrierea cu sau fara insotitor, cu transport aerian sau de alte tipuri, repatrierea in caz de deces, servicii medicale 24 de ore din 24 si/sau decontarea medicamentelor.

Un avantaj pe care asigurarile medicale pentru calatorii in strainatate de acest tip il prezinta este faptul ca decontarea serviciilor se face fara intermediar, respectiv nu mai este cazul la fel ca in trecut ca dumneavoastra sa platiti serviciile medicale de care ati benificiat ca mai apoi compania la care ati incheiat asigurarea medicala de calatorie in strainatate ci acest transfer se face direct. In plus, CEASS este valabil doar pe teritoriul Elvetiei si al Uniunii Europene in timp ce Asigurarea de Sanatate este valabila in orice stat.


Perioada de asigurare. Perioada pe care se incheie asigurarile medicale pentru calatorii in strainatate oscileaza intre minimum doua zile si maximum un an, insa nu se pot incheia asigurari medicale pentru calatorii pe o perioada mai mica decat durata calatoriei in sine, iar aceasta perioada este cuprinsa intre data iesirii de pe teritoriul tarii pana la data revenirii in tara.


Polita de asigurare medicala de calatorie. Desi serviciile oferite de un anumit tip de asigurare medicala sunt cam aceleasi, conditiile de asigurare a multor firme sunt diferite. Fiecare companie ce incheie asigurari de sanatate stabileste criteriile pe baza carora se incheie contractele si pretul asigurarilor.

La incheierea contractului pentru asigurarea de sanatate pentru calatorii in strainatate acesta trebuie citit foarte bine pentru a se vedea care sunt clauzele stipulate de genul: situatiile in care despagubirile se acorda si situatiile in care acestea sunt excluse, limita despagubirilor ce pot fi acordate, tipul serviciilor la care aveti acces, datele de indentificare ale asiguratului sa fie scrise corect si indicarea numarului de telefon a oficiului extern pentru urgente medicale. Acesta va trebui apelat in caz de urgenta medicala.


Odata achizitionate asigurarile de sanatate pentru calatoriile internationale, va puteti bucura in liniste de luna de miere sperand ca nimic nu va va strica planurile. Insa si daca din nefericire, incidente neplacute vor aparea nu va veti afla in impas deoarece asigurarea de sanatate pentru calatorii va va veni in ajutor. In orice caz ...zambiti, doar sunteti in vacanta!