Acasa Europa Austria

Sejur de vis in Viena, pe malurile Dunarii sau la schi in Alpi

Luna de miere cu destinatii in Europa

Vezi toate destinatiile in Europa

Luna de miere cu destinatii in America

Vezi toate destinatiile in America

Luna de miere cu destinatii in Asia

Vezi toate destinatiile in Asia

Luna de miere cu destinatii in Australia

Vezi toate destinatiile in Australia

Luna de miere cu destinatii in Africa

Vezi toate destinatiile in Africa

Luna de miere Austria

Acoperita in mare parte de Alpi, Austria a devenit destinatia de vacanta preferata a celor ce iubesc sau practica sporturile de iarna. Iarna nu este insa singurul anotimp in care aceasta tara poate fi vizitata, oferind o multime de atractii turistilor in orice anotimp.


Capitala tarii, Viena, spre exemplu este celebra datorita unor locuri si cladiri precum:

 • Palatul Schonbrunn – actractia suprema al orasului. Construit in sec. al XVII de arhitectul Bernhard Fischer la cererea imparatului Leopold I, palatul este in zilele noastre vizitat de peste 2 milioane de turisti anual.

 • Gradina Zoologica Schonbrunn Tiergarten – fondata in anul 1752, este cea mai veche gradina zoologica din lume.

 • Muzeul Sigmund Freud – apartamentul in care a locuit si lucrat fondatorul psihanalizei isi asteapta acum turistii cu diverse obiecte personale ale lui Freud, expuse pentru a primi admiratia publicului.

 • Stephansdom sau Catedrala Sf. Stefan – este un edificiu ce dateaza din sec. al XII-lea si cu care vienezii se mandresc pe buna dreptate. 


Pe langa capitala Austriei, cei dornici ce a-si petrece luna de miere in aceasta tara pot vizita alte orase, ceva mai mici, sau locuri ce reprezinta atractii turistice, precum:

 • Salzburg  Orasul unde s-a nascut Mozart, renumit si pentru "Orasul vechi" - Altstadt inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO pentru minunatele sale cladiri in stil baroc.
 • Wachau – O localitate ce s-a format cu ajutorul Dunarii, ofera vizitatorilor peisaje mirifice si posibilitati de degustari ale diferitelor vinuri locale.

 • Insula Donauinsel – creata in anul 1970, insula se intinde practic in mijlocul Dunarii si este destinatia favorita a cuplurilor care prefera sporturile acvatice sau inotul.

 • Parcul National Donau-Auen – se intinde pe un teritoriu de peste 9300 de hectare. Iubitorii de natura au posibilitatea de a opta aici pentru o plimbare cu barca intr-o locatie care contine o flora si o fauna incredibil de bogate. 


Celor care isi vor petrecere luna de miere la schi intr-una dintre statiunile montane le recomandam urmatoarele locuri de recreatie:

 • Alpbach – statiunea perfecta celor care sunt incepatori in materie de sporturi de iarna.

 • Saalbach – Aflata la aproximativ 1 ora si jumatate de Salzburg este un loc potrivit atat incepatorilor cat si celor care se afla la un nivel mediu.

 • St. Anton – se potriveste celor care cauta relaxare prin sport pe timp de zi si distractie dinamica pe timp de noapte.