Acasa Europa Croatia

Viziteaza celebrele minuni naturale si istorice din Croatia

Luna de miere cu destinatii in Europa

Vezi toate destinatiile in Europa

Luna de miere cu destinatii in America

Vezi toate destinatiile in America

Luna de miere cu destinatii in Asia

Vezi toate destinatiile in Asia

Luna de miere cu destinatii in Australia

Vezi toate destinatiile in Australia

Luna de miere cu destinatii in Africa

Vezi toate destinatiile in Africa

Luna de miere Croatia

Croatia si in special litoralul Croat constituie o destinatie aleasa de numeroase cupluri care isi organizeaza luna de miere datorita faptului ca ofera peisaje superbe si un climat continental moderat, agreat de majoritatea celor care nu prefera extremele.


Cu toate ca multe persoane aleg litoralul, iata ca Zagreb, capitala tarii, ofera si ea cateva atractii turistice semnificative. Printre acestea mentionam:

  • Muzeul de Arta Contemporana – Este cel mai mare muzeu al tarii. Pe langa diverse opere de arta contemporana, in interiorul edificiului vizitatorii mai pot gasi: o biblioteca, o librarie, o cafenea si chiar un restaurant.

  • Piata Ban Jelacic – centrul capitalei unde fatadele cladirilor sunt antice iar in partea de est a pietei se gaseste faimoasa fantana arteziana Mandusevac.

  • Catedrala Zagreb este cea mai inalta cladire din Croatia, inaltimea ei masurand 108 metri. Catedrala este construita in stil gotic iar o fotografie a acesteia se gaseste pe bancnota croata de 1000 de kuna. 


In ceea ce priveste parcurile si rezervarile, cel mai vechi si cel mai celebru este este Parcul National Plitvice care este alcatuit din numeroase lacuri superbe, pesteri si cascade. 


Litoralul Croat, asa cum am mentionat, atrage majoritatea turistilor care viziteaza aceasta tara. Iar de departe cele mai vizitate locuri sunt:

  • Split  Fosta capitala a Provinciei Romane Dalmatia care pastreaza si azi ruinele Palatului Imparatului Diocletian.
  • Hvar – Locul perfect a celor care sunt in cautarea unei vacante insorite, mediteraneene. Spre deosebire de alte insule asemanatoare, Hvar este una relativ linistita, fara aglomeratia obisnuita a insulelor vecine.

  • Brac – O insula de poveste cu cladiri ce se potrivesc perfect in peisaj, Brac este a treia cea mai mare insula a marii Adriatice.

  • Brijuni – este un arhipeleag format din 14 insule care astazi fac parte dintr-un parc national.

  • Zrce – este o plaja a insulei Pag, cunoscuta drept destinatia preferata a petrecaretilor. Pe aceasta plaja muzica nu se opreste niciodata pe timp de vara iar cluburile si beach-barurile isi intampina vizitatorii cu DJ de house si trance celebrii in toata lumea. Cu toate acestea, pe insula Pag se vor simtii extrem de bine si familistii deoarece majoritatea celorlalte plaje sunt mai linistite.

  • Dubrovnik – Cu celebrele sale ziduri care inconjoara Orasul Vechi renumit pentru bisericile si palatele in stil gotic, renascentist sau baroc.