Acasa Europa Belgia

Descopera arta si frumusetile Belgiei multiculturale

Luna de miere cu destinatii in Europa

Vezi toate destinatiile in Europa

Luna de miere cu destinatii in America

Vezi toate destinatiile in America

Luna de miere cu destinatii in Asia

Vezi toate destinatiile in Asia

Luna de miere cu destinatii in Australia

Vezi toate destinatiile in Australia

Luna de miere cu destinatii in Africa

Vezi toate destinatiile in Africa

Luna de miere Belgia

Membra fondatoare a Uniunii Europene, Belgia atrage – de sine inteles – milioane de turisti in fiecare an. Si acest lucru nu se datoreaza nicidecum doar faptului ca aici, in capitala tarii, isi are sediul Parlamentul European. Belgia, si nu doar capitala, este o destinatie ideala celor care pleaca in luna de miere si isi doresc ceva deosebit... mai mult decat o plaja insorita sau o statiune de schi.


Astfel, in Bruxelles, majoritatea turistilor opteaza pentru vizitarea a doua locuri (cel putin inainte de a vizita restul actractiilor). Acestea sunt:

  • Grand Place, practic centrul capitalei si una dintre principalele actractii ale tarii.

  • Parc Du Cinquantenaire – este un parc imens, intins pe 30 de hectare, construit in timpul regatului lui Leopold al II-lea. Piesa de rezistenta a parcului (pe langa numeroasele muzee de arta, automobilism ori istorie) este Arcada Cinquantenaire care a fost construit la sf. sec. al XIX-lea pentru a marca 50 de ani de independenta a Belgiei. Pe timp de vara in parc se amplaseaza un cinematograf 'drive-in' in aer liber la care cuplurile romantice pot viziona filme din confortul autoturismului personal. 


Dar, asa cum am spus, Bruxelles nu este singurul oras unde proaspetii insuratei pot petrece cateva zile, saptamani ori chiar o luna de miere. Un alt oras la fel de frumos este Antwerp, unde turistii pot vizita:

  • Piata Grote Markt – centrul orasului construit in stil renascentist. In centrul pietei vizitatorii pot admira celebra fantana arteziana Brabo, elaborata in asa fel incat sa sugereze provenienta numelui orasului.

  • Onze Lieve Vrouwekathedraal – cea mai mare si celebra catedrala gotica a Belgiei a carei constructie a durat nu mai putin de 169 de ani. 


Un alt oras, important de mentionat este Bruges unde cuplurile aflate in luna de miere se pot bucura de aspectul unor actractii ca:

  • Heilig – Bloedbasiliek sau Biserica Sfantului Sange. Numele bisericii provine dintr-o relicva adusa in acest loc, candva in sec. al XI-lea; relicva despre care se crede ca a continut sangele lui Hristos.

  • Castelul Loppen – Inconjurat de parcuri si lacuri superbe, castelul este mobilat intr-un stil bogat si luxos, continand importante opere de arta. 


Belgia este o destinatie potrivita si celor care isi doresc sa plece in luna de miere pe timp de iarna, oferind diverse statiuni montante in locuri precum Baraque de Fraiture, Ice Mountain sau Malmedy-Ferme Libert.